Gårdsutsalg - Gressfôret kjøtt og grønnsaker

Fiddan Øko-Gård selger kjøttet fra egne dyr direkte til forbruker. Vi slakter et par ganger i året. Alt er økologisk og 100% gressfôret.

Neste slakting blir i Oktober 2023. Da har vi Angus kalvekjøtt og sansynligvis Angus ku.
Kjøp gjerne hele eller halve dyr. Velg selv hvordan du vil ha det oppdelt.

 

Aberdeen Angus - Storfekjøtt

Angus burgere er spesielt populære - Anbefales!

Eksempel på godt marmorert Angus kjøtt

Vann i munnen?

Aberdeen Angus rasen er verdenskjent for sin kjøttkvalitet med høy grad av fettmarmorering. Stadig flere slakterier betaler ekstra for Angus kjøtt på grunn av den gode kvaliteten og utsøkte smak. På Fiddan Øko-Gård går Angus kyr og kalver sammen på beite hele sommeren, og kalven får suge melk på naturlig vis.  Økologiske retningslinjer er for oss en selvfølge, vi er også Debio sertifisert. Sommerbeitet er en blanding av innmark og skogsbeite og om vinteren får dyra servert silo og høy. Beite og eng har stort artsmangfold siden det aldri blir sprøytet, og eneste gjødsel som brukes er husdyrgjødsel og kompost. Dyra får et økologisk godkjent mineraltilskudd fordi vi ikke fôrer med kraftfôr. Kjøttet har naturlig høyt innhold av Omega-3. 
Dette storfekjøttet er et 100% rent lokalt naturprodukt for den som vil ha det beste! 

Priser:

Angus Kjøttkasse - En utvalgt blanding av kjøtt levert i eske på 10 eller 20 kg.
Innhold:  ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kjøttdeig.
Om ønskelig kan kjøttdeigen byttes ut med flott suppe/grytekjøtt.
Kr 295 pr kg 
Angus Kjøttdeig - Uten vann og salt - Levert i eske på 5, 10 eller 20 kg
Kr 190 pr kg
Angus burger - 100% kjøtt,  stående fibre, tilsatt salt og pepper - Levert i pakker på 950 gram (5 stk burgere)
Vekt pr hamburger er 190 gram
kr 240 pr kg
Edle biffer: Vakuumpakket i ca 200 - 300 g pakker
- Indrefilet - kr 490 pr kg
- Ytrefilet - kr 420 pr kg  
- Entrecote - kr 400 pr kg 
- Mørbrad -  kr 390 pr kg

Grytebiffer: Vakuumpakket i ca 200 - 400 g pakker
- Coulotte/Couvette - kr 330 pr kg 
- Flatbiff -  kr 280 pr kg  
- Rundbiff - kr 260 pr kg  
- Bankekjøtt - Kr 260 pr kg 
- Lårtunge - kr 260 pr kg 
Surret steik - til søndags middagen
Kr 270 pr kg 
Tomahawk biff - Vil du imponere med biff og syns indrefilet er litt for alminnelig - Prøv denne!
kr 460 pr kg 
Hel brisket - Stek eller kok  på lav til middels varme og det blir ekstremt mørt, saftig og smaksrikt.
kr 320 pr kg 
Short ribs - Fantastisk til langtidsgrilling eller sous vide
kr 230 pr kg 
Osso Bucco - Det aller beste suppekjøttet med margbein.
kr 210 pr kg  
Høyrygg med bein - Nydelig suppekjøtt
Kr 200 pr kg
Kraftbein - Levert i eske på 5, 10 eller 20 kg
kr 60 pr kg 
Innmat og annet
Hjerte kalv - kr 140 pr kg
Lever kalv - kr 120 pr kg 
Nyre kalv - kr 90 pr kg 

Nyretalg - kr 50 pr kg 
Hale - kr 130 pr kg
Kjake - kr 190 pr kg
Tunge - kr 190 pr kg
Alt kjøttet er ferdig vakuumpakket og merket i porsjons-stykker med datostempling.
Ønsker du å bestille spesielle kjøttstykker -  Ta kontakt for pris.

Hele eller halve dyr

Ved slakting om våren er kalver ca 1 år med slaktevekt på 130 - 200 kg, om høsten ca 90 - 140 kg slaktevekt. Slaktevekt på ku er typisk 200 - 300 kg.  Slaktevekt er vekten av en dyrekropp når blodet er tappet av, innvollene tatt bort, og hud, hode og lemmene nedenfor knær og haser er skilt fra).  Innmat, tunge, kjake, hale etc er ikke inkludert i slaktevekten. Slaktet blir pakket i plast og levert i håndterbare store stykker slik at de kan hentes med vanlig bil. Kan også deles opp og pakkes mot et tillegg.
kr 130 pr kg slaktevekt
Tillegg for oppdeling:
1. Hele biffer og kjøttdeig, ikke vacuum pakket
kr 22 pr kg
2. Hele biffer i vacuum og kjøttdeig i 0,5 kg vacuum pakker alt merket i kartong
kr 35 pr kg
3. Vakuumerte biffer i panneklare stykker, kjøttdeig 0,5 kg vacuum pakker alt merket i kartong. En viss grad av fleksibilitet med hensyn på hvordan du vil ha kjøttet oppdelt.
kr 38 pr kg
Vær klar over at totalvekt etter oppdeling vil blir noe redusert i forhold til oppgitt slaktevekt. Dette skyldes at noen kg går bort i sagespon, avkapp, blod etc.
Hele eller halve dyr må normalt hentes hos Slakter Jens Eide i Lillesand. Alle priser er inkl. mva.

Shropshire - Lamme og fårekjøtt

Nydelige lammekoteletter

Saftig godt lammelår

Sauerasen vår heter Shropshire, eller juletresau som noen kaller dem. 
Shropshire er den eneste sauerasen som kan beite i juletrefelt uten å ødelegge trærne.
Sauene spiser gress og blader som vokser under juletrærne, og dermed er det unødvendig med ugressbekjempelse. I tillegg får juletrærne gratis gjødsel fra sauene. Shropshire sauen gir meget velsmakende kjøtt, og er en mer naturlig og ekstensiv rase fordi den vokser langsommere og gir færre lam.  Sauer og lam har fri tilgang til økologisk mineraltilskudd for å dekke eventuelle behov, og de får litt økologisk kraftfôr rett etter lamming.
Nydelig bærekraftig kjøtt og et 100% rent lokalt naturprodukt!

Priser:

Fårekjøtt - (voksne dyr) ferdig partert levert i eske
Vi selger kun hele får. Et får gir ca 18-30 kg kjøtt

Kr 120 pr kg
Lammekjøtt - ferdig partert levert i eske
Vi selger kun hele lam. Et helt lam gir ca 10 - 18 kg kjøtt

Kr 180 pr kg
Hele slakt (ikke oppdelt og pakket)
Får - kr 85 pr kg

Lam - kr 140 pr kg 

Slakting

Alt kjøtt blir slaktet og partert av slakter Jens Eide i Lillesand. Det er profesjonelt oppdelt og pakket. 
Vi slakter dyr et par ganger i året, men det meste slaktes om høsten. Si fra hvis du har spesielle ønsker for oppdeling.

bestilling

Bestilling gjøres via E-post: gard@fiddan.no eller via telefon +94 32 78 74. 
Meld deg gjerne på vårt nyhets-brev på forsiden, da får du informasjon og tilbud med mulighet for å bestille rett før hver slakting.

Levering

Fri levering av kjøtt på strekningen mellom Lillesand og Lyngdal. Det avtales hentested langs veien med våre kunder. 
Vi har også levert ut bestilte varer via REKO ringene i Agder.
Kjøttet kan selvsagt også hentes på Fiddan Øko-Gård.

Bestill kjøtt fra Fiddan Øko-Gård! Et unikt kvalitetsprodukt du ikke finner i butikken!