Gårdsutsalg - Gressfôret kjøtt og grønnsaker

Fiddan Øko-Gård selger kjøttet fra egne dyr direkte til forbruker. Vi slakter et par ganger i året. Alt er økologisk og 100% gressfôret.

Neste slakting: Siste halvdel av oktober 2021
- Aberdeen Angus storfe og kalvekjøtt, lam og får.
OBS: Mange har bestilt og noen typer kjøtt begynner å bli utsolgt.

På ettersommer og høst har vi noe grønnsaker og poteter til salgs.

 

Aberdeen Angus - Storfekjøtt

Angus burgere er spesielt populære - Anbefales!

Eksempel på godt marmorert Angus kjøtt

Vann i munnen?

Vakuumpakket biff

Aberdeen Angus rasen er verdenskjent for sin kjøttkvalitet med høy grad av fettmarmorering. Stadig flere slakterier betaler ekstra for Angus kjøtt på grunn av den gode kvaliteten og utsøkte smak. På Fiddan Øko-Gård går Angus kyr og kalver sammen på beite hele sommeren, og kalven får suge melk på naturlig vis.  Økologiske retningslinjer er for oss en selvfølge, vi er også Debio sertifisert. Sommerbeitet er en blanding av innmark og skogsbeite og om vinteren får dyra servert silo og høy. Beite og eng har stort artsmangfold siden det aldri blir sprøytet, og eneste gjødsel som brukes er husdyrgjødsel og kompost. Dyra får et økologisk godkjent mineraltilskudd fordi vi ikke fôrer med kraftfôr. Kjøttet har naturlig høyt innhold av Omega-3. 
Dette storfekjøttet er et 100% rent lokalt naturprodukt for den som vil ha det beste! 

Priser:

Kalvekjøtt Angus - En utvalgt blanding av kjøtt levert i eske på 10 eller 20 kg.
Innhold:  ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kjøttdeig.
Om ønskelig kan kjøttdeigen byttes ut med flott suppe/grytekjøtt.
Kr 285 pr kg 
Kjøttdeig Angus - Uten vann og salt - Levert i eske på 5, 10 eller 20 kg
Kr 170 pr kg - UTSOLGT
Angus burger - 100% kjøtt,  stående fibre, tilsatt salt og pepper - Levert i eske på 5 kg
Vekt pr hamburger er ca 200 gram
kr 230 pr kg
NYHETER:
Tomahawk biff - kr 460 pr kg

Vil du imponere med biff og syns indrefilet er litt for alminnelig - Prøv denne!
Brisket - kr 320 pr kg 
Stek eller kok  på lav til middels varme og det blir ekstremt mørt, saftig og smaksrikt.
Short ribs - kr 290 pr kg  
Fantastisk til langtidsgrilling eller sous vide
Edle biffer: Vakuumpakket i ca 200 - 300 g pakker
- Indrefilet - kr 490 pr kg 
- Ytrefilet - kr 420 pr kg  
- Entrecote - kr 380 pr kg
- Mørbrad -  kr 380 pr kg

Grytebiffer: Vakuumpakket i ca 200 - 400 g pakker
- Coulotte/Couvette - kr 310 pr kg 
- Flatbiff -  kr 280 pr kg  
- Rundbiff - kr 260 pr kg  
- Bankekjøtt - Kr 250 pr kg 
- Lårtunge - kr 250 pr kg  
Steik: Vakuumpakket i ca 1000- 2000 g pakker
- Surret stek - Kr 260 pr kg 

Høyrygg: ca 1000- 1500 g pakker
- Høyrygg med bein - Kr 190 pr kg 
Kraftbein - kr 60 pr kg  
Levert i eske på 5, 10 eller 20 kg

Innmat og annet
Hjerte kalv - kr 110 pr kg - UTSOLGT
Lever kalv - kr 65 pr kg - UTSOLGT
Nyre kalv - kr 60 pr kg 

Nyretalg - kr 35 pr kg 
Hale - kr 65 pr kg
Kjake - kr 140 pr kg
Tunge - kr 120 pr kg
Alt kjøttet er ferdig vakuumpakket og merket i porsjons-stykker med datostempling.
Ønsker du å bestille spesielle kjøttstykker, som f.eks. Flat Iron steak, Hangar steak, Dragebiff,  etc. -  Ta kontakt for pris.

Hele eller halve dyr

På vår utlevering i november 2021 selges eller halve slakt av ca 8 mnd år gammel kalv ( ca 90 - 150 kg slaktevekt. Slaktevekt er vekten av en dyrekropp når blodet er tappet av, innvollene tatt bort, og hud, hode og lemmene nedenfor knær og haser er skilt fra). Slaktet blir pakket i plast og levert i håndterbare store stykker slik at de kan hentes med vanlig bil.
kr 125 pr kg slaktevekt
Tillegg for oppdeling:
1. Hele biffer og kjøttdeig, ikke vacuum pakket
kr 19 pr kg
2. Hele biffer i vacuum og kjøttdeig i 0,5 kg vacuum pakker alt merket i kartong
kr 24 pr kg
3. Vakuumerte biffer i panneklare stykker, kjøttdeig 0,5 kg vacuum pakker alt merket i kartong. Stor grad av fleksibilitet med hensyn på hvordan du vil ha kjøttet oppdelt. (f.eks. størrelse på biffer, hva skal brukes til kjøttdeig, høyrygg i skiver med bein eller til steik, bog med bein eller til surret steik, alle bein eller kun de beste margbein, bankekjøtt som stek etc)
kr 34 pr kg
Hele eller halve dyr må normalt hentes hos Jens Eide i Lillesand. Alle priser er inkl. mva

Shropshire - Lamme og fårekjøtt

Nydelige lammekoteletter

Saftig godt lammelår

Sauerasen vår heter Shropshire, eller juletresau som noen kaller dem. 
Shropshire er den eneste sauerasen som kan beite i juletrefelt uten å ødelegge trærne.
Sauene spiser gress og blader som vokser under juletrærne, og dermed er det unødvendig med ugressbekjempelse. I tillegg får juletrærne gratis gjødsel fra sauene. Shropshire sauen gir meget velsmakende kjøtt, og er en mer naturlig og ekstensiv rase fordi den vokser langsommere og gir færre lam.  Sauer og lam har fri tilgang til økologisk mineraltilskudd for å dekke eventuelle behov, og de får litt økologisk kraftfôr rett etter lamming.
Nydelig bærekraftig kjøtt og et 100% rent lokalt naturprodukt!

Priser:

Fårekjøtt - (voksne dyr) ferdig partert levert i eske
Vi selger kun hele får. Et får gir ca 20-30 kg kjøtt

Kr 70 pr kg - UTSOLGT
Lammekjøtt - ferdig partert levert i eske
Vi selger kun halvt eller helt lam. Et helt lam gir ca 10 - 18 kg kjøtt

Kr 160 pr kg
Hele slakt (ikke oppdelt og pakket)
Får - kr 45 pr kg - UTSOLGT
Lam - kr 125 pr kg

Fra kjøkkenhagen - Svartpotet og grønnsaker

Svartpotet fra Vegårdshei

Økologisk gulrot

Vi har en stor økologisk kjøkkenhage med poteter og grønnsaker til eget bruk.
På ettersommer og høst har vi også litt til salgs.
Dette er produkter som er plantet, sådd, luket og høstet for hånd. Alt er gjødslet med egen husdyrgjødsel og kompost. Sprøytemidler er helt uaktuelt, og det betyr at på noen av våre produkter kan du finne en larve eller et insekt. Dette er for oss et kvalitets stempel som viser at vi driver etter naturens premisser.  Her høstes det både store og små, krokete og rare.


Priser:

Svartpotet fra Vegårshei. Helt spesiell potet med god lagringsevne og nydelig smak.
Svart skall og lilla inni.
40 kr pr kg  - UTSOLGT
Jordskokk
kr 30 pr kg 
Gulrot
kr 30 pr kg - UTSOLGT

Slakting

Alt kjøtt blir slaktet og partert av slakter Jens Eide i Lillesand. Det er profesjonelt oppdelt og pakket. 
Vi slakter dyr et par ganger i året, men det meste slaktes om høsten. Si fra hvis du har spesielle ønsker for oppdeling.

bestilling

Bestilling gjøres via E-post: gard@fiddan.no eller via telefon +94 32 78 74. 
Meld deg gjerne på vårt nyhets-brev på forsiden, da får du informasjon og tilbud med mulighet for å bestille rett før hver slakting.

Levering

Fri levering av kjøtt på strekningen mellom Lillesand og Lyngdal. Det avtales hentested langs veien med våre kunder. 
Vi har også levert ut bestilte varer via REKO ringene i Agder.
Kjøttet kan selvsagt også hentes på Fiddan Øko-Gård.

Bestill kjøtt fra Fiddan Øko-Gård! Et unikt kvalitetsprodukt du ikke finner i butikken!