Gårdsutsalg - Økologisk Gressfôret Kvalitetskjøtt

Fiddan Øko-Gård selger kjøttet fra egne dyr direkte til forbruker. Vi slakter normalt et par ganger i året, hovedsakelig i oktober. Alt er økologisk og 100% gressfôret.

NESTE SLAKTING - MARS 2025:
I mars skal vi slakte 5 stk ett år gamle okse kalver, og kanskje ei ku. -  Tilgjengelig for bestilling nå

Hele og halv slakt
Vi selger hele, halve og kvarte slakt. Som tillegg kan du velge 4 ulike oppdelings alternativer. For kvarte slakt kan du kun velge oppdelings alternativ 3. Du kan også velge å selv partere kjøttet, eller hos din lokale slakter. Se detaljer lenger ned på siden.

 

Angus burgere er spesielt populære - Lag de selv av vår kjøttdeig

Alt fra Fiddan er økologisk

Eksempel på godt marmorert Angus kjøtt

Aberdeen Angus - Storfekjøtt

Aberdeen Angus rasen er verdenskjent for sin kjøttkvalitet med høy grad av fettmarmorering. Stadig flere slakterier betaler ekstra for Angus kjøtt på grunn av den gode kvaliteten og utsøkte smak. På Fiddan Øko-Gård går Angus kyr og kalver sammen på beite hele sommeren, og kalven får suge melk på naturlig vis.  Økologiske retningslinjer er for oss en selvfølge, vi er også Debio sertifisert. Sommerbeitet er en blanding av innmark og skogsbeite og om vinteren får dyra servert silo og høy. Beite og eng har stort artsmangfold siden det aldri blir sprøytet, og eneste gjødsel som brukes er husdyrgjødsel og kompost. Dyra får et økologisk godkjent mineraltilskudd fordi vi ikke fôrer med kraftfôr. Kjøttet har naturlig høyt innhold av Omega-3.

Dette storfekjøttet er et 100% rent lokalt naturprodukt for den som vil ha det beste!

 

Priser hele, halve eller kvarte slakt:

Ved slakting om våren er kalver ca 1 år med slaktevekt på 130 - 200 kg, om høsten ca 80 - 160 kg slaktevekt. Slaktevekt på ku er typisk 200 - 350 kg.  Slaktevekt er vekten av en dyrekropp når blodet er tappet av, innvollene tatt bort, og hud, hode og lemmene nedenfor knær og haser er skilt fra).  Innmat, tunge, kjake, hale etc er ikke inkludert i slaktevekten men kan leveres mot et tillegg. Slaktet blir pakket i plast og levert i håndterbare store stykker slik at de kan hentes med vanlig bil. Kan også deles opp og pakkes mot et tillegg.
kr 149 pr kg slaktevekt -  1 år gamle oksekalver tilgjengelig for levering i mars 2025


Tillegg for oppdeling

Alt. 1
Hele biffer* og resten til kjøttdeig, ikke vacuum pakket.
Alle bein og fett/avskjær følger også med.
Levert løst i kartong
kr 27 pr kg slaktevekt

Alt. 2
Vakumerte hele biffer* og resten til kjøttdeig i 0,5 kilos pakker.
Alle bein og fett/avskjær i 2,5 kg pakker.
Alt merket og pakket i kartong.
kr 40 pr kg slaktevekt

Alt. 3
Vakuumerte biffer* i panneklare stykker og resten til kjøttdeig i 0,5 kilos pakker.
Alle bein og fett/avskjær i 2,5 kg pakker.
Alt merket og pakket i kartong.
kr 43 pr kg slaktevekt

Alt. 4
Vakuumerte biffer* i panneklare stykker,
Osso bucco i 1,0 kg pakker, høyrygg i 1,0 kg pakker, short ribs i 1,0 kg pakker, surra steik i 1,5 kg pakker,
Resten til kjøttdeig i 0,5 kilos pakker.
Alle bein og fett/avskjær i 2,5 kg pakker.
Alt merket og pakket i kartong.
kr 43 pr kg slaktevekt

*Biffene er oppdelt i Indrefilet, Ytrefilet, Entrecôte, Mørbrad, Coulotte, Couvette, Flatbiff, Rundbiff, Lårtunge og Bankekjøtt

Hele og halve slakt kan leveres som helt/udelt eller oppdelt i hvilken som helst av alternativene ovenfor.
Kvarte slakt leveres kun som ku/okse oppdelt i henhold til Alt. 3

Ønsker du annen type oppdeling anbefaler vi å kjøpe hele eller halve slakt. Vi kan formidle kontakt til flinke lokale slaktere som parterer og pakker kjøttet slik du måtte ønske.

Vær klar over at totalvekt etter oppdeling vil blir noe redusert i forhold til oppgitt slaktevekt. Dette skyldes at noen kg går bort i sagespon, avkapp, blod etc.

 

Tillegg for Innmat

Innmat og annet
Hjerte kalv - kr 150 pr kg
Lever kalv - kr 130 pr kg 

Nyre kalv - kr 100 pr kg 
Nyretalg - kr 60 pr kg 
Hale - kr 140 pr kg
Kjake - kr 200 pr kg
Tunge - kr 200 pr kg

Prisene er inkl mva og kan endres uten varsel

Nydelige lammekoteletter

Saftig godt lammelår

Shropshire - Lamme og fårekjøtt

Sauerasen vår heter Shropshire, eller juletresau som noen kaller dem.
Shropshire er den eneste sauerasen som kan beite i juletrefelt uten å ødelegge trærne.
Sauene spiser gress og blader som vokser under juletrærne, og dermed er det unødvendig med ugressbekjempelse. I tillegg får juletrærne gratis gjødsel fra sauene. Shropshire sauen gir meget velsmakende kjøtt, og er en mer naturlig og ekstensiv rase fordi den vokser langsommere og gir færre lam.  Sauer og lam har fri tilgang til økologisk mineraltilskudd for å dekke eventuelle behov, og de får litt økologisk kraftfôr rett etter lamming.

Nydelig bærekraftig kjøtt og et 100% rent lokalt naturprodukt!


Priser:

Fårekjøtt - (voksne dyr) ferdig partert levert i eske
Vi selger kun hele får. Et får gir ca 18-30 kg kjøtt
Kr 135 pr kg - KAN BESTILLES FOR HØSTEN 2025

Lammekjøtt - ferdig partert levert i eske
Vi selger kun hele lam. Et helt lam gir ca 10 - 18 kg kjøtt
Kr 185 pr kg - KAN BESTILLES FOR HØSTEN 2025

Hele slakt (ikke oppdelt og pakket)
Får - kr 95 pr kg

Lam - kr 145 pr kg - KAN BESTILLES FOR HØSTEN 2025

 

Priser er inkl mva og kan endres uten varsel

bestilling

Bestilling gjøres via E-post: gard@fiddan.no eller via telefon 94 32 78 74

Meld deg gjerne på vårt nyhets-brev på forsiden, da får du informasjon og tilbud med mulighet for å bestille før hver slakting.

Slakting

Alt kjøtt blir slaktet og eventuelt partert av slakter Jens Eide i Lillesand. Det er profesjonelt oppdelt og pakket.

Vi slakter dyr et par ganger i året, men det meste slaktes om høsten.

Levering

Kjøttet må hentes i Lillesand hos Slakter Jens Eide

Eller det kan avtales levering mellom Lillesand og Lyngdal.

Bestill kjøtt fra Fiddan Øko-Gård! Et unikt kvalitetsprodukt du ikke finner i butikken!